Wat is Zentangle® ?

Zentangle® is een heerlijke ontspannende en meditatieve tekenstijl die zorgt voor innerlijk rust en kalmte. Tegelijkertijd is het een doordachte methode die het mogelijk maakt zonder enige voorkennis prachtige afbeeldingen te maken.

Wat maakt Zentangle® zo bijzonder?

De in elkaar overgaande patronen leveren een fascinerend en vaak verbluffend complex motief op dat een heel bijzondere uitstraling heeft.

Iedereen kan het!

Zelfs als je denkt dat je er geen talent voor hebt, is het zo dat als je kunt schrijven, je ook kunt Zentangelen Je kunt er zonder enige voorkennis aan beginnen.

Stap voor stap

Tijdens een workshop help ik je om de methode te leren kennen. Lijntje voor lijntje zul je een mooi patroon krijgen waar jezelf verbaasd over zult zijn. Na enige oefening heb je mij en de methode helemaal niet meer nodig en kun je je nog meer concentreren op je eigen creatieve en meditatieve proces.

De weg is het doel

Bij Zentangle® stap je bewust uit de drukke alledaagse wereld, ga je op in je eigen activiteit en onthaast je je. Het gaat er niet om of je iets goed of verkeerd doet. Uit je eigen inbreng komen vaak juist nieuwe ideeën voort.

Meditatieve aandacht

Terwijl je bij de eenvoudige patronen al snel ontspannen zult kunnen tekenen, kunnen de geometrische patronen worden gezien als meditatieve mindfulnessoefeningen. Het effect is hetzelfde: je gaat op in het doen.

Grenzeloos creatief

Met een klein aantal eenvoudige patronen kun je telkens nieuwe, spectaculaire tekeningen maken. Elke tekening is uniek; je eigen creatieve compositie.

Succes ervaren

Geniet van een uurtje ontspannen tekenen en vervolgens van het goede gevoel dat je iets moois hebt gemaakt.

Thuis en onderweg

Het enige wat je nodig hebt is papier ( vaak kleine vierkante stukjes van stevig papier) en pennetje ( 0,1) en een potlood.

Die kun je zo in je tas meenemen voor in de wachtkamer, in de trein, tijdens de middagpauze enzovoort.